🎥 | Veelbesproken Lewis Hamilton pakt zege in ontsierde GP van Groot-Brittannië

Trevor Wagener • 20:02, 18-07-2021 / Laatste Update: 00:05, 09-01-2024

Wat een GP! Lewis Hamilton won zondag de Grote Prijs van Groot-Brittannië, en hoe! Lang leek de zege naar Ferrari-coureur Charles Leclerc te gaan. Het was overwinning nummer 99 voor Hamilton uit zijn loopbaan. Valtteri Bottas maakte het podium compleet.

De 23-jarige Leclerc leek op circuit Silverstone sneller te gaan dan iedereen, maar de Monegask 'dankte' zijn voordeel vooral aan het incident aan het begin van de race waar Max Verstappen onfortuinlijk bij betrokken was.

Crash

Verstappen, winnaar van de sprintrace op zaterdag en dus de starter vanaf poleposition, lag al na 1 minuut van de baan. In duel met concurrent Lewis Hamilton kreeg Verstappen een tikkie waardoor hij crashte en in de bandenstapel belandde. Zijn auto was total loss en Verstappen zelf ongedeerd, maar zijn race zat erop. Naderhand wees uit dat Verstappen oké was, maar dat hij ter controle op weg was naar het ziekenhuis.

Zie ook: 'Zo zag de auto van Max eruit na de crash op Silverstone'

Gekke race

Hamilton daarentegen kon wel verder. De 7-voudig wereldkampioen kreeg van de wedstrijdleiding een straf van 10 seconden voor zijn actie. Nadat de rode vlag-periode voorbij was, gingen de coureurs de baan op. Hierin bleek Leclerc de snelste van iedereen. Hij maakte amper fouten en leek onverstoord naar zijn 3e overwinning uit zijn F1-loopbaan te racen.

Leek, want Hamilton had andere plannen. 3 rondjes voor het einde bracht de veelbesproken Hamilton daar verandering in. In ronde nummer 50 pakte hij Leclerc alsnog, haalde hem in en reed naar de zege.