🎥 | Pérez wint de GP in Baku doordat Verstappen eraf vliegt met een klapband

6 juni 2021

Getty Images
Verstappen Baku

Shit! Max Verstappen leek de Grand Prix van Azerbeidzjan met gemak te winnen, maar een paar rondjes voor het einde ging het helemaal mis. De Nederlander verloor door een plotse klapband een zekere zege in Baku. De overwinning is voor Verstappens teamgenoot Sergio Pérez.


Door de crash van de Nederlander (beelden daarvan hieronder) werd de race stilgelegd. Het duurde lang voordat de Grand Prix werd hervat, met nog 2 ronden op de klok. De coureurs reden allemaal weer naar de grid toe, om opnieuw te starten. Heel bijzonder om te zien!

Pérez was bij de herstart niet goed weg, maar Lewis Hamilton verremde zich! Hij reed keihard rechtdoor bij de 1e bocht en pakt dus - net als Verstappen - óók geen punten. Sebastian Vettel wordt 2e! Geweldig.

Het oorspronkelijke verslag:
Charles Leclerc van Ferrari begon op poleposition, voor Lewis Hamilton (van Mercedes) en Verstappen (van Red Bull). Bij de start klom Verstappens teamgenoot Sergio Pérez direct 2 plekken, naar P4.

De start in Baku:

Aan het begin van de race werd duidelijk dat de racepace van Ferrari niet zo goed was. Hamilton, Verstappen en Pérez vlogen allemaal voorbij Leclerc.

Verstappen vliegt langs Leclerc:

Even later, bij de pitstops, kende Hamilton een heel langzame stop. Een rondje later dook Verstappen ook naar binnen voor zijn pitstop. Het team van Red Bull zette in 1.9 seconden nieuwe banden onder zijn auto, waardoor hij vóór Hamilton op de baan kwam. Weer een ronde later vloog ook Pérez de Brit van Mercedes voorbij via de pitstop.

De snelle pitstop van Red Bull:

En zo zagen we opeens 2 Red Bulls op de eerste 2 plekken. Verstappen kon zo een heel klein beetje wegrijden, terwijl zijn teamgenoot de grote concurrent Hamilton kon tegenhouden! De afgelopen jaren was dat altijd andersom: Bottas vocht dan met Verstappen, terwijl Hamilton kon wegrijden. Lekker dit.

Safety Car
Op een gegeven moment knalde Lance Stroll in de muur, waardoor er een Safety Car aan te pas moest komen. Maar de ingang van de pitstraat bleef een paar ronden dicht, dus de toppers bleven op de baan. Geen nieuwe banden. Bij de herstart bleef de top 3 intact: Verstappen, Pérez, Hamilton.

Een ronde of 5 voor het einde ging het helemaal mis voor Verstappen. Met een klapband vloog hij er op het rechte stuk keihard vanaf. Wát een klap. En wát zonde.

De klap van Verstappen:


De einduitslag:
1. Pérez
2. Vettel
3. Gasly
4. Leclerc
5. Norris
6. Alonso
7. Tsunoda
8. Sainz
9. Ricciardo
10. Raikkonen