Voorlopige F1-kalender 2023 bekend: seizoen start eerder, 23 óf 24 GP’s

4 juli 2022

Proshots
Formule 1 Voorlopige Kalender Circuits 2023

De voorlopige Formule 1-kalender voor het seizoen 2023 is bekend! Het seizoen zal starten op 5 maart. De 1e race is, net als in het huidige seizoen, in Bahrein.


Lees ook: 'Dit is de WK-stand in de Formule 1 ná de Grand Prix van Groot-Brittannië'

Volgens De Telegraaf is het de bedoeling dat er op hetzelfde circuit, maar dan 3 dagen eerder, wordt getest. Volgens het medium moeten alle renstallen het nog wel eens worden over dat laatste: normaal gesproken zit er meer tijd tussen de wintertests en de 1e F1-race.

Normaal
Daarbij wil de Formule 1 volgend jaar een chillere kalender maken als het gaat om de logistieke werkzaamheden. 2 weken na de GP in Bahrein reist de F1-karavaan door naar Saudi-Arabië. Een week dáárna is de GP van Australië. De F1-organisatie hoopt dan ook dat de GP van Miami direct kan worden gevolgd door het raceweekend in Canada. Het is nog niet duidelijk of dat ook gaat lukken.

De 1e race op het nieuwe circuit in Las Vegas is op zaterdagavond 18 november. De laatste race van het seizoen is in december en wordt verreden in Abu Dhabi. In totaal tent het F1 2023-seizoen 23 of 24 races. Dit is afhankelijk of de GP van China, in verband met de strikte coronamaatregelen aldaar, door kan gaan.

Geen F1 meer in Frankrijk (en misschien België)
Volgens Telegraaf vallen Frankrijk (Paul Ricard) en België (Spa-Francorchamps) van de kalender. Alleen als de race in Zuid-Afrika alsnog niet op de kalender kan komen, maakt 'Spa' alsnog kans op een eenjarige verlenging.