Voormalig Red Bull junior-coureur doet boekje open over ‘trauma’s’ die hij opliep door Helmut Marko

24 september 2022

Getty

Helmut Marko, topadviseur bij Red Bull Racing, is soms een beetje een bullebak als het gaat over het geven van feedback aan de jonge coureurs van het Red Bull Junior Team. Nu vertelt voormalig Red Bull junior-coureur Jaime Alguersuari dat hij er zelfs trauma's aan heeft overgehouden.


Dat vertelde hij aan het Spaanse medium El Confidencial. De Spanjaard kreeg van 2009 tot 2011 de kans bij Toro Rosso, maar daar wist hij niet echt te overtuigen. Uiteindelijk stopte hij op 25-jarige leeftijd en werd hij DJ.

Therapie
Alguersuari vertelde over de moeilijk periode die hij doormaakte en de nachtmerries die hij overhield aan de ontmoetingen met Marko. "Ik heb nog steeds hele vreemde dromen uit die tijd als ik slaap. Ik zie de heer Marko altijd boos, me in elkaar slaan alsof ik een kind ben. Het is echt traumatisch."

Het werd zelfs zo erg dat de nu 32-jarige Spanjaard professionele hulp zocht, maar dit had weinig nut. "Zelfs met therapie en verschillende psychologen heb ik dit niet kunnen verwerken."

Lees ook: 🎥 | Management Verstappen: ‘Insta-post zwangere Kelly Piquet is nepnieuws’

Cultuur bij Red Bull
Alguersuari vond de dat de cultuur die heerste bij Red Bull niet goed was. "Bij Red Bull leefde je niet in vrede, zelfs niet met geweldige resultaten. Je kreeg meer felicitaties van je rivalen dan bij het team. Dat gevoel hadden we al vanaf ons 15e. Niets was genoeg. Dat is het zelfde patroon van Max Verstappen met zijn vader. Dat is de school van Red Bull."