Zet je wekker! Check hier de tijden voor de GP van Japan

19 september 2023

Getty Images
Hoe laat gp japan

We zijn nog maar net bijgekomen van Singapore, of de grote prijs van Japan staat alweer voor de deur. De 17e race van het seizoen wordt gereden op Suzuka, een juweeltje op de drukke kalender van seizoen 2023. Voor Nederlandse fans betekent de Japanse Grand Prix op tijd naar bed én vroeg je wekker zetten: check hier de tijden voor de GP van Japan!


Lees ook: Doei Ricciardo? Liam Lawson blijft verbazen na ‘fantastisch’ race-weekend

Hoe laat is de GP van Japan?


Vrijdag 22 september:
1e vrije training: 4.30-5.30 uur
2e vrije training: 8.00-9.00 uur

Zaterdag 23 september
3e vrije training: 4.30-5.30 uur
Kwalificatie: 8.00-9.00 uur

Zondag 24 september
Race: 7.00 uur

Kampioensrace
Vorig jaar kreeg onze eigen Max Verstappen in Japan te horen dat hij wereldkampioen werd. Op Suzuka International Racing Course, zoals het circuit eigenlijk heet, kan Red Bull dit jaar de champagne ontkurken. Als het team zondag een gat slaat van 309 punten met nummer 2 Mercedes, hebben ze de constructeurstitel gewonnen.

Terug in vorm
Het is te hopen dat Red Bull tegen die tijd weer in vorm is. Na een streak van 10 overwinningen voor Max Verstappen, liep het team in Singapore behoorlijk te sukkelen. De RB19 leek het hele weekend onbestuurbaar, waardoor Verstappen en Perez slechts goed waren voor respectievelijk de 5e en de 8e plek. Zondag check je het vervolg van het seizoen zoals vanouds op Viaplay.