Al deze spelers hoeven van jullie absoluut niet mee naar het WK in Qatar

23 juni 2022

Pro Shots
Hateboer-Teze-Martins Indi

Als het aan jullie - de lezers van Sportnieuws.nl - ligt, dan ruimt bondscoach Louis van Gaal geen plek in de WK-selectie in voor Hans Hateboer, Jordan Teze en Bruno Martins Indi. Zij kregen van de laatste Oranje-selectie de meeste stemmen om te vertrekken.


Het is duidelijk dat na de overwinning van Oranje op Wales er nog genoeg spelers door de mand vielen. Hateboer speelde dramatisch, Teze leidde een tegentreffer in en Martins Indi oogde zeer onzeker centraal achterin. Andere spelers zijn hen allang voorbijgestreefd, blijkt uit de WK-selectie die jullie nu zouden samenstellen. Rick Karsdorp mag de plek van Hateboer overnemen en Sven Botman en Lutsharel Geertruida vinden jullie allebei betere opties dan Teze en Martins Indi.

LEES OOK: Dit is nú jullie Oranje-selectie voor het WK 2022, met enkele zeer opvallende spelers

Buiten beeld
Naast de 3 absolute afvallers van de huidige Oranje-selectie hebben we ook gekeken naar spelers die (zo blijkt uit de stemmen, of vooral het ontbreken van de stemmen) totaal buiten beeld zijn. Oud-internationals als Justin Kluivert, Erik Pieters, Calvin Stengs, Marco Bizot, Javairo Dilrosun en Bas Dost komen nog niet eens in de buurt van een plekje voor de WK-selectie.

Sportnieuws.nl-lezers kiezen liever andere keepers dan Marco Bizot.Keepers
Marco Bizot, Kjell Scherpen en Joël Drommel kregen nagenoeg geen stemmen van de Sportnieuws.nl-lezers. Zij moeten dus wel héél goed presteren, willen ze een kans maken in jullie volgende selectie.

Centrale verdedigers
We kwamen met een hele dikke lijst met spelers aan, maar daar kunnen we er alvast een hoop van wegstrepen. Pascal Struijk, Wesley Hoedt, Stefano Denswil, Karim Rekik, Danilho Doekhi, Jeffrey Gouweleeuw en Bram Nuytinck werden allemaal nagenoeg niet aangeklikt.

Wingbacks
Waar het heel spannend was bij de wingbacks wie er wél mee moeten naar het WK, werd voor sommige spelers meteen duidelijk dat zij niet mee hoeven. Denk aan Thomas Ouwejan, Marvin Zeegelaar, Bjorn Meijer, Erik Pieters en Ian Maatsen op links. Op rechts hoeven Kenso Dasius, Glenn Bijl, Bart Nieuwkoop, Deyovaisio Zeefuik en kersverse PSV-aanwinst Ki-Jana Hoever niet te rekenen op een plekje in de selectie.

Centrale middenvelders
Door naar het middenveld. Branco van den Boomen (speler van het jaar in de Ligue 2), Luuk Brouwers, Jurgen Ekkelenkamp, Azor Matusiwa, Pablo Rosario, Leroy Fer en Ruud Vormer kunnen een plekje in jullie Oranje-selectie wel vergeten.

Justin Kluivert kon als nummer 10 én als aanvaller worden gekozen, maar redt het 2 keer niet.Aanvallende middenvelders
Door naar de nummers 10. Wie er (hoogstwaarschijnlijk) niet meegaan? Queensy Menig, Calvin Stengs, Javairo Dilrosun, Bart Ramselaar, Jean-Paul Boëtius, Zian Flemming, Dani de Wit, Justin Kluivert en Anwar El Ghazi. Best wat oud-internationals in dit rijtje.

Aanvallers
Er gaan ongeveer 5 aanvallers mee naar het WK en we kunnen al best wat namen wegstrepen van spelers die het niet worden. Sam Lammers, Joël Piroe, Thijs Dallinga, Henk Veerman, Myron Boadu, Bas Dost, Bryan Linssen en opnieuw Justin Kluivert hebben de eerste schifting niet overleefd.

Voor Bas Dost wordt het geen oude tijden herleven.Welke 3 spelers verdienen nog een tweede kans?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...