Dit zijn de 5 rijkste Nederlandse voetballers van dit moment

26 april 2021

Getty Images

In de voetbalwereld draait het steeds meer om de centjes. Spelers krijgen steeds sneller miljoenencontracten voorgeschoteld, ook onze landgenoten. Man-Man zocht uit welke Nederlandse voetballers het rijkst zijn en maakte een top-5. Deze vind je hieronder.


Een hoop bekende gezichten komen we tegen in de lijst, die vol staat met (oud-)internationals. Arjen Robben spant de kroon, hij heeft een vermogen van 67 miljoen euro.

De top-5:

5. Georginio Wijnaldum (Liverpool) - 30 miljoen euro
De 30-jarige middenvelder van Liverpool heeft al een hele carrière achter zich. Wijnaldum debuteerde op z'n 16e bij Feyenoord en kwam vervolgens via PSV en Newcastle United bij Liverpool terecht. Daar loopt zijn contract na dit seizoen af en de verwachting is dat Wijnaldum naar het Barcelona van Ronald Koeman vertrekt. In Spanje gaat Gini waarschijnlijk ook veel centjes verdienen.

4. Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04) - 31 miljoen euro
De spits heeft in zijn carrière 1 miljoen euro meer bij elkaar gevoetbald dan Wijnaldum. Huntelaar (37) speelde onder meer voor Real Madrid en AC Milan, maar was het langst actief bij Ajax en Schalke 04. Afgelopen winter vertrok Huntelaar uit Amsterdam om in Gelsenkirchen weer voor zijn andere liefde te gaan spelen. Huntelaar hoopte Schalke 04 te helpen in de degradatiestrijd, maar helaas viel onlangs het doek voor de voormalig grootmacht.

3. Nigel de Jong (Al-Shahania SC) - 33 miljoen euro
De Jong speelt inmiddels al een tijdje in de zandbak waar de flappen ongetwijfeld binnen zullen stromen. De inmiddels 36-jarige middenvelder speelde ook voor Manchester City, waarmee hij in 2012 kampioen werd. In Manchester verdiende De Jong ongetwijfeld een mooi zakcentje door de aanwezigheid van de oliesheiks.

© Getty Images2. Virgil van Dijk (Liverpool) - 37 miljoen euro
Werd net als Wijnaldum kampioen met Liverpool en won de Champions League. Sinds Van Dijks komst is Liverpool weer een echte topclub geworden en daar is de verdediger dan ook voor beloond met een monsterlijk salaris: 9,7 miljoen euro per jaar. Van Dijk is momenteel geblesseerd en wordt nodig gemist door Liverpool, dat nog vecht voor een Champions League-ticket in het huidige seizoen. Van Dijk mist door zijn blessure ook het EK.

1. Arjen Robben (Bayern München) - 67 miljoen euro
De overige spelers in deze lijst zullen niet alleen jaloers zijn op het vermogen van Robben, maar ook zeker op zijn waanzinnige carrière. Na avonturen bij FC Groningen, PSV, Chelsea en Real Madrid kwam hij in 2009 bij Bayern München terecht. Dat werd een gelukkig huwelijk, Robben won 8 landstitels, 5 bekers en een Champions League.

De oud-international kapte in 2019 met voetballen, maar besloot in de zomer van 2020 toch weer zijn kicksen tevoorschijn te halen. Robben speelt bij zijn oude liefde FC Groningen, al miste hij vanwege blessures veel wedstrijden dit seizoen.