🎥 | Hilarisch! Eric Cantona geniet als een kleine jongen van een intense glijbaan

5 augustus 2022

Oud-voetballer en acteur Eric Cantona blijft cult, wat hij voor status-veranderende de 56-jarige Marsellais en Manchester United-legende ook doet. In een video die hij zelf op het net zette, was te zien hoe de voormalig atleet als een klein kind geniet van een lange, vermakelijke maar intense glijbaan!


Te zien is hoe Cantona met veel snelheid naar beneden gleed en op het einde triomfantelijk zijn vuist in de lucht stak. Winning!

De lange Cantona brak als aanvaller door bij Auxerre. Naderhand speelde hij nog voor Marseille, Bordeaux, Montpellier, Nimes en Leeds waarna Manchester United hem in 1992 overnam. Met zijn doelpunten en fratsen stond hij symbool voor de wederopleving van The Red Devils halverwege de jaren 90. Tijdens zijn periode op Old Trafford was hij in 143 duels goed voor 64 doelpunten. Ook speelde van 1987 tot en met 1995 voor Les Bleus (45 caps, 20 treffers).

Carrière Cantona
Cantona stopte op zijn 30ste plots met voetballen, om zich met succes te richten op een loopbaan als acteur in de filmwereld. Ook kreeg hij interesse in beachsoccer, en was hij nog even bondscoach van het nationale strandteam van Frankrijk.