Film van Rico Verhoeven finaal afgemaakt: ‘Gemaakt door middelbare scholieren’

13 april 2023

ANP

Rico Verhoeven is sinds deze week voor het eerst als hoofdrolspeler op het grote doek te zien. Black Lotus - een actiefilm waar de kickbokser een ex-commando speelt - is vanaf 13 april (vandaag) te zien in de bioscoop. Maar is dat het waard? Online wordt de film namelijk helemaal afgemaakt.


Lees ook: Kocht Rico Verhoeven zijn rol in actie-film Black Lotus? ‘Mocht meedenken en meebeslissen’

Op de grootste filmratingssite IMDB krijgt Black Lotus een 4.6/10. Een dikke onvoldoende dus. Ook op Letterboxd is de filmkijker niet mals. "Het voelde alsof deze film gemaakt is door een stel rijke middelbare scholieren voor filmklas", schrijft iemand.

Ook wordt er geklaagd over de Engelse taal. "Ze moeten echt stoppen met Europese acteurs Engels te laten praten tegen elkaar. Rico Verhoeven zal in het echt natuurlijk nooit in het Engels praten met een andere Nederlander", schrijft een ander.

Überslechte regisseur
Heel verrassend is het niet dat de film niet zo goed becijferd wordt. Black Lotus is namelijk geregisseerd door de Bulgaarse filmmaker Todor Chapkanov. Chapkanov is zeer sterk in het maken van films die een dikke onvoldoende krijgen. Zo maakte hij in 2014 Viking Quest, goed voor een 3.8/10.

Toch nog zin om Black Lotus te zien? Check hier de bioscopen in jouw buurt.