🎥 | Van middenvelder naar muzikant: Hernanes zingt en speelt liedjes op gitaar

2 augustus 2022

Voetballiefhebbers, opgelet! Kennen we Hernanes nog? De Braziliaanse middenvelder van weleer stopte in 2021 met voetballen en spendeert zijn vrije tijd tegenwoordig als singer-songwriter, mét gitaar! De 27-jarige oud-prof deelde de beelden van zijn nieuwe hobby op Instagram.


In de video is te zien hoe Hernanes het liedje 'a mia storia tra le dita' (mijn verhaal tussen de vingers) van zanger Gianluca Grignani ten gehoren brengt. Eerlijk... dat is niet eens zo verkeerd!

Loopbaan Hernanes
Hernanes in zijn loopbaan 27 keer uit voor het Braziliaanse elftal (2 goals), met wie hij onder meer op WK 2014 actief was. De grootste successen boekte hij in eigen land bij São Paulo en in de Serie A.

Nadat hij zijn vaderland verliet, speelde Hernanes jarenlang voor achtereenvolgens Lazio, Internazionale en Juventus, waarna hij naar China vertrok om te cashen en om voor Hebei China Fortune te spelen. Hierna keerde hij terug bij jeugdliefde São Paulo, waarna hij bij Sport Recife in zijn geboortestad vorig jaar zijn loopbaan afsloot.

Van voetballer naar muzikant
Hernanes is niet de 1e voetballer die na zijn actieve loopbaan met muziek bezig is gegaan. In Nederland zijn er met Björn van der Doelen (ex-PSV en -NEC onder andere) en voormalig jeugdinternational Quincy Owusu-Abeyie (aka rapper Blow) enkele voorbeelden te vinden. In Hernanes' buurland Argentinië gingen Abel Balbo en Dani Osvaldo hem voor.

Zien 🎥:​ 'Fortuna-keeper Bob van der Hoek zat in een boyband: 'Jonge, gillende meisjes''