Vandaag Inside boekt met middelvingerwapperende Derksen gelijk een kijkcijferrecord

17 mei 2022

Vandaag Inside ging toch niet als een nachtkaars uit. Na een pauze van 2,5 week keerde het programma maandagavond terug bij SBS 6. Wilfred Genee, Rene van der Gijp en Johan Derksen sloegen ouderwets om zich heen en de tv-kijkers konden dat wel waarderen. De uitzending trok 1,5 miljoen kijkers aan.


Da's een record voor de dagelijkse versie van Vandaag Inside. Het oude record van de dagelijkse VI was 1,3 miljoen kijkers. Maar het is niet het absolute programmarecord ooit: de uitzending waarin Johan Derksen in debat ging over racisme in 2020 leverde 1,7 miljoen kijkers op. Toen was VI nog geen dagelijks programma.

NPO
In de terugkeershow hebben de heren verteld hoe het de laatste weken met ze ging. Derksen kwam ook met opmerkelijk nieuws: "We hadden een fantastische aanbieding van de publieke omroep. Die wou nog jaren met ons door."

Gebaar
En De Snor had ook nog een boodschap voor de mensen bij andere talkshows die hem veroordeelden. "Voor al die mensen aan die talkshowtafels heb ik maar één gebaar: deze!" Mag je raden welk gebaar dat was.