📸 | Waterpolo-icoon na 1 dag zijn baan kwijt om deze foto in seksclub

31 maart 2021

Stock

Het is op z'n zachtst gezegd een roerige week voor Dirk Klingenberg. Hij werd dinsdag aangesteld als technisch directeur van de Duitse waterpolobond, maar is die baan na nog geen 24 uur al kwijtgeraakt. De reden: een wel heel pikante foto.


Eerder deze week maakte het Deutsche Schwimm-Verband (DSV) nog trots bekend dat de 51-jarige Klingenberg tot en met de Olympische Spelen van komende zomer was aangesteld als opvolger van de vorige maand vertrokken Thomas Kurschilgen. Daar is de bond woensdag alweer op teruggekomen: via een persbericht maakt de DSV bekend dat Klingenberg toch niet aan de slag gaat.

Deze foto
Dat heeft alles te maken met deze pikante foto uit 2014. Op die poseert oud-waterpoloër Klingenberg met een paar collega's uit een veteranenteam. Naast de 3 mannen zijn er echter ook 3 topless vrouwen te zien. Bovendien is de foto genomen in Artemis, een bekend en groot bordeel in Berlijn, en waren de 3 vrouwen daar werkzaam.


Verklaring
,,We wilden met dat team naar de Oldies World Cup", zo legt Klingenberg tegenover BILD uit. ,,Alleen moesten we alles zelf betalen.” Artemis bood financiële hulp. ,,3000 euro, precies genoeg voor badjassen en de reis. Daarvoor moesten we alleen deze promotiefoto maken.” De 190-voudig international benadrukt niets fout te hebben gedaan. ,,Ik heb niets geheims gedaan en vind deze foto ook niet onzedelijk. Het heeft helemaal niets te maken met illegale zaken.”

Dat erkent ook de DSV, maar de bond stelt dat de foto ‘in strijd is met de hoge morele standaard’. En dus maakt het in een persbericht bekend dat Klingenberg zijn baan alweer kwijt is. Tot onbegrip van de hoofdpersoon zelf. ,,Ik ben hier vanaf het begin open over geweest. Gisteren rond lunchtijd was het nog in orde, vanavond ineens niet meer.”