Champions League-ticket voor RB Leipzig in gevaar na nederlaag tegen Mönchengladbach

Pro Shots / imago

Joris Kaper • 00:55, 03-05-2022 / Laatste Update: 02:53, 12-12-2023

RB Leipzig heeft maandag de uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach verloren. Gladbach won thuis met 3-1 en daarmee heeft RB Leipzig plaatsing voor de Champions League volgend seizoen niet meer in eigen hand.

Breel Embolo zorgde zorgde na ruim een kwartier spelen voor de verdiende 1-0-voorsprong voor Mönchengladbach. Leipzig kon daar eigenlijk de hele eerste helft weinig tegenover zetten, maar toch kwam de ploeg na 36 minuten langszij door een goal van Christopher Nkunku. Op slag van rust was het echter opnieuw de thuisploeg die op voorsprong kwam na een goal van Jonas Hofmann, die nét geen buitenspel stond.

Rode kaart en doelpunt in 2e helft voor Gladbach

Hofmann scoorde na rust opnieuw tegen het zwakke RB Leipzig, ondanks dat de thuisploeg na ruim een uur verder moest met 10 man na een rode kaart voor Nico Elvedi. Hij kreeg die na een harde tackle. Leipzig drong af en toe nog wel aan, maar tot goals leidde dat niet meer.

Leverkusen verslaat Eintracht Frankfurt

Bayer Leverkusen profiteerde optimaal van het verlies van concurrent Leipzig. De ploeg van trainer Gerardo Seoane won in eigen huis met 2-0 van Eintracht Frankfurt dankzij goals van Paulinho en Patrik Schick.

Leverkusen steviger op plek 3

Met de zege van Leverkusen is het verschil met de verrassende nummer 4, SC Freiburg, weer 3 punten. Leipzig volgt daarachter op 1 punt van Freiburg en staat momenteel 5e. Die plek geeft recht op een plek in de Europa League. In de Bundesliga zijn nog 2 speelrondes te gaan.