🎥 Jamal Ben Saddik heeft geleerd van nederlaag tegen Rico Verhoeven: 'Ik was te enthousiast'

Marcel Roes • 12:45, 21-10-2021 / Laatste Update: 11:42, 08-01-2024

Jamal Ben Saddik weet wat hij fout deed toen hij in 2017 in elkaar werd gemept door wereldkampioen zwaargewicht Rico Verhoeven. Bij Glory Collision 3, op 23 oktober in het GelreDome, krijgt de Belgische vechter een nieuwe kans.

In gesprek met De Telegraaf vertellen Ben Saddik en trainer Mike Passenier over de voorbereidingen. De presentator merkt op dat Ben Saddik bij het vorige gevecht erg agressief was en met z'n rechter probeerde Verhoeven op het hoofd te raken.

"Ik was in de 1e ronde te enthousiast", zegt Ben Saddik. "Ik heb hem vroeg goed geraakt, daarna ging het minder. Ik heb hem met veel stoten niet effectief geraakt. Ik ging me daar op focussen en heb dat verbeterd. Rust houden, slim blijven vechten. Ik heb er alles voor gedaan en er alles voor gelaten. Ik voel me fit, we gaan ervoor."

Passenier

"Ik probeer niet een vechter te veranderen", vertelt Passenier. "Ik wil zijn pluspunten versterken. Daar zijn we dus aan gaan werken." Ook wil hij wel wat kwijt over de strijdwijze. "Iedereen weet dat ik dol op de knock-out ben, daar gaan we gewoon voor. Het belangrijkste is dat de mensen tevreden naar huis gaan en mensen thuis denken: goh, wat een avond."