Wrexham-spits Paul Mullin mag custom schoenen met 'F*ck the Tories' niet dragen van de club
i

Twitter

Wrexham-spits Paul Mullin mag custom schoenen met 'F*ck the Tories' niet dragen van de club

Bart van der Wijst • 19:31, 25-10-2022 / Laatste Update: 05:33, 12-12-2023

Voetbalclub Wrexham en Paul Mullin zijn inmiddels wereldberoemd. Dat komt door eigenaren Ryan Reynolds en Rob McElhenney, die de club in 2020 overnamen. Wrexhams sociale media is door de komst van de 2 acteurs geëxplodeerd en spits Mullin komt er vaak op voorbij. Toch is het niet alleen maar lachen, gieren, brullen bij de club.

Mullin had onlangs een schoendesigner gevraagd om een paar custom voetbalschoenen. Daarop stond de tekst 'F*ck the Tories', verwijzend naar de Tory Party, de voorloper van de conservatieve partij.

Statement

De schoenen van Mullin werden via sociale media gedeeld en gingen viral, dus vond Wrexham het noodzakelijk om met een statement te komen. Hij draagt de schoenen dinsdagavond in de wedstrijd tegen Halifax Town daarom ook niet. Opvallend genoeg wordt er in Wrexham vooral conservatief gestemd.

'De foto's die zijn genomen zijn zonder ons medeweten of goedkeuring gemaakt', aldus Wrexham. 'De kwestie zal privé door de club worden behandel. De club heeft een neutraal standpunt ingenomen over veel zaken met een politieke dimensie en is van plan dit in de toekomst te blijven doen', schrijft de club verder. 'Na deze ongewenste afleiding hoopt de club dat de focus blijft liggen op promotie te maken, waarin Paul Mullin een belangrijke rol zal blijven spelen.'

Mullin heeft foto's van de schoenen (nog) niet verwijderd op zijn sociale media.