🎥 | Wedstrijdje bier slingeren bij duel van LA Galaxy: fans van LAFC zijn de klos

4 augustus 2022

Wanneer je sportfan in de Verenigde Staten bent, leef je altijd in de onzekerheid dat het mis kan gaan bij een wedstrijd. Regelmatig breken er ook gevechten uit op de tribunes, maar niemand kijkt daar raar van op. Ook bij de wedstrijd tussen LA Galaxy en Chivas Guadalajara ging het mis. Vooral fans van LAFC waren de pineut.


In het SoFi Stadium in LA, dat normaal gesproken gebruikt wordt voor de NFL, werden afgelopen nacht wedstrijden van de Leagues Cup gespeeld. Dat is een competitie tussen teams uit de Amerikaanse MLS en Mexicaanse Liga MX.

Bier gooien
De 1e wedstrijd ging tussen LA Galaxy en Chivas de Guadalajara (2-0). Een paar uur later vochten LAFC en Club América (5-6 na penalty's) om de zege. Bij het openingsduel waren ook al fans van LAFC aanwezig, maar dat was achteraf gezien niet zo slim. Zij werden volle bak met bier bekogeld door supporters van Galaxy en Chivas.

Maar als je zo'n bierdouche krijgt moet je ook zelf tot de conclusie komen dat je toch iets meer fout hebt gedaan dan alleen dat verkeerde shirtje...