🎥 | Hoge boete en schorsing dreigen voor golfers die meedoen aan omstreden LIV Series

24 juni 2022

Golfers van de DP World Tour die meedoen aan de omstreden LIV Golf Invitational Series krijgen een boete van ruim 116.000 euro. Dat laat de organisatie van de DP World Tour weten. Ook zijn deze golfers in ieder geval uitgesloten van deelname aan het Schots Open en 2 toernooien in de Verenigde Staten.


Behoorlijk wat topgolfers die normaal uitkomen op de Amerikaanse PGA Tour, hebben gekozen voor een overstap naar de lucratieve LIV Series. Onder hen bevinden zich onder meer Phil Mickelson, Bryson DeChambeau, Dustin Johnson, Louis Oosthuizen, Sergio Garcia en Brooks Koepka.

Deze serie toernooien is omstreden, omdat deze wordt gefinancierd door investeerders uit Saoedi-Arabië. De PGA Tour heeft daarom voorlopig alle 'rebellen' geschorst.

Nederlanders
Ook de Nederlandse golfers Joost Luiten, Wil Besseling, Darius van Driel en Daan Huizing hebben een speelkaart voor de DP World Tour, voorheen de European Tour geheten. Zij hebben de overstap naar de LIV Series (nog) niet gemaakt.

Reactie directeur DP World Tour
"Iedere actie die iemand in het leven onderneemt, heeft consequenties", zegt directeur Keith Pelley van de DP World Tour. "Dat geldt ook voor de professionele sport, vooral als iemand de regels overtreedt. En dat heeft een aantal van onze leden gedaan. Daarmee ondermijnen ze de Tour en daarom hebben we deze acties ondernomen."