Directeur van Nederlandse golffederatie stapt op om meldingen: 'Enorme passie is weg'
i

ANP / ANP

Directeur van Nederlandse golffederatie stapt op om meldingen: 'Enorme passie is weg'

Jeroen Rooseboom • 11:05, 11-11-2023

Directeur Jeroen Stevens van de Nederlandse Golf Federatie heeft per direct zijn functie neergelegd. Hij wacht het onderzoek naar meldingen tegen hem bij het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) niet af, laat hij weten in een verklaring van de NGF.

Het CVSN is het meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag, matchfixing en doping in de sport. Bij het meldpunt kwamen in augustus klachten binnen over 2 medewerkers van de golffederatie. De NGF gaf de aard van de meldingen en de namen van de betrokkenen niet vrij, maar Stevens maakt in de verklaring duidelijk dat hij 1 van de 2 personen is om wie het gaat.

'Passie voor werk is geluwd'

"Ik heb de afgelopen 20 jaar met ongelooflijk veel plezier gewerkt bij de NGF als zowel technisch directeur als algemeen directeur. Die enorme passie voor mijn werk is geluwd, toen er op 2 augustus jongstleden onverwacht een aantal meldingen over mij via het CVSN zijn binnengekomen", meldt Stevens.

"Dit wordt gelukkig objectief onderzocht, maar het voorval heeft bij mij wél alle plezier en energie uit mijn werk gehaald. Daarom heb ik besloten mijn functie neer te leggen."