Golfer moet toernooi door corona verlaten en loopt dik miljoen euro mis
i

AFP

Golfer moet toernooi door corona verlaten en loopt dik miljoen euro mis

Sjors Tanis • 11:55, 07-06-2021 / Laatste Update: 06:56, 05-01-2024

Patrick Cantlay (29) heeft voor de 2e keer The Memorial gewonnen, het prestigieuze toernooi op de banen van Muirfield in Dublin (Ohio). De Amerikaanse golfer had daarvoor wel een play-off tegen landgenoot Collin Morikawa nodig.

Cantlay, in 2019 ook al winnaar van The Memorial, profiteerde van de dramatische aftocht van Jon Rahm.

'Gekke situatie'

De Spanjaard kreeg direct na afloop van zijn 3e ronde te horen dat hij positief had getest op het coronavirus. Rahm stond aan kop van de ranglijst met 6 slagen voor op Cantlay en Morikawa, maar moest het toernooi zaterdag in tranen verlaten en ging direct in isolatie. "Het was een heel gekke situatie, heel ongelukkig voor Jon”, zei Cantlay. "Iedereen, ik ook, weet dat dit toernooi anders was afgelopen als dit niet was gebeurd.”

 

De 2 Amerikanen legden de 4e ronde beiden af in 71 slagen en eindigden op een totaal van 275 (13 onder par). Op de extra hole had Cantlay 4 slagen nodig (par). De 24-jarige Morikawa, vorig jaar winnaar van het PGA Championship, miste vervolgens een putt voor par. Cantlay kreeg de winnaarstrofee uit handen van golficoon Jack Nicklaus, organisator van The Memorial. Daarnaast ontving hij ook een cheque van 1,4 miljoen euro.