Oud-toptennisster Ashleigh Barty over geruchten van carrière in andere sport: 'Het is een hobby'
i

Getty Images

Oud-toptennisster Ashleigh Barty over geruchten van carrière in andere sport: 'Het is een hobby'

Sjors Tanis • 17:46, 19-07-2022 / Laatste Update: 13:25, 08-01-2024

De gestopte tennisster Ashleigh Barty heeft geen plannen om terug te keren als professioneel sporter. Daarmee heeft de voormalig nummer 1 van de wereld geruchten dat ze een carrièreswitch naar het golf zou maken de kop ingedrukt.

De 25-jarige 3-voudig grandslamwinnares verraste de tenniswereld in maart met haar plotselinge aankondiging dat ze stopte. Enkele weken eerder had ze als 1e Australische in 44 jaar de Australian Open op haar naam geschreven.

Talent voor golf

Barty liet het in het midden wat ze zou gaan doen, maar was altijd al een getalenteerd golfer. Ze won een titel op de Brookwater Golf Club bij Brisbane in 2020 en deed in april mee aan het demonstratietoernooi Icon Series in de Verenigde Staten.

Lees ook: Van tennis- naar golfbal! Ashleigh Barty gaat golfen met Pep Guardiola en Harry Kane

In een interview met een radiostation in Melbourne maakte de 26-jarige Barty een eind aan de speculaties. Ze sluit uit dat ze welke sport dan ook nog professioneel gaat beoefenen. "Jullie kunnen het maar niet accepteren dat ik geen professionele sport meer wil beoefenen", zei Barty. "Ik houd van golf, het is een hobby van mij. Maar het zal niet mijn beroep worden. En ik heb geen enkele intentie om er mijn beroep van te maken, maar ik maak een ronde eens per week als dat lukt."