Tiger Woods maakt op The Masters comeback na auto-ongeluk

Bart van der Wijst • 20:20, 05-04-2022 / Laatste Update: 08:27, 12-12-2023

Tiger Woods was eind februari 2021 betrokken bij een zwaar auto-ongeluk. Het was maar de vraag of hij ooit nog terug zou keren op de golfbaan, er werd zelfs gevreesd dat zijn been geamputeerd moest worden. Maar Woods werkte hard aan zijn herstel en hij maakt donderdag waarschijnlijk zijn rentree.

Woods wil graag meedoen aan The Masters. "Zoals het er nu voor staat, ga ik spelen", vertelde hij op een persconferentie. De 46-jarige levende golflegende was 5 keer de beste op het prestigieuze toernooi op de Augusta National Golf Club. Zit er nog een 6e titel in? "Ik denk dat ik hier kan winnen", zei Woods vol overtuiging.

Rentree

In februari van vorig jaar sloeg Woods met zijn auto een paar keer over de kop vlakbij zijn huis. Hij werd door brandweerlieden uit het wrak gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. Woods brak bij het ongeluk beide benen.

Zijn rechterbeen was er het slechtst aan toe. "Ik ben blij dat ik nog leef. Iemand van boven heeft me beschermd", sprak Woods in december over het ongeluk. "Dit rechterbeen gaat nooit meer zo zijn als het was, daar ben ik zeker van. Ja, amputatie en dat ik met een prothese het ziekenhuis zou verlaten, was een serieuze optie."

Nu, 13 maanden later, staat hij voor zijn rentree. Die zat er al een tijdje aan te komen, Woods werd onlangs op de baan gespot. Donderdag beginnen The Masters, op zondag is de finaledag.