'Tiger Woods sloeg aanbod van 700 tot 800 miljoen af en bleef PGA Tour trouw'

Trevor Wagener • 15:06, 02-08-2022 / Laatste Update: 03:46, 12-12-2023

Tiger Woods heeft een aanbod afgeslagen van rond de 700 tot 800 miljoen dollar (684-781 miljoen euro) om zich aan te sluiten bij de LIV Golf Invitational Series. De directeur van de serie lucratieve toernooien die wordt gefinancierd door investeerders uit Saudi-Arabië, Greg Norman, heeft dat gezegd tegen Fox News.

Norman vertelde dat het aanbod aan Woods was gedaan voordat hij zelf was benoemd tot topman van de serie toernooien. "Dat bedrag was genoemd voordat ik CEO werd. Natuurlijk moet je kijken naar de beste. Het bedrag is ergens in die regionen (700 tot 800 miljoen)."

Overlopers

Meerdere grote golfnamen uit het professionele circuit sloten zich aan bij de lucratieve toernooireeks. Onder hen zijn Phil Mickelson, Dustin Johnson en Bryson DeChambeau, maar de 15-voudig majorwinnaar Woods bleef de PGA Tour trouw.

De Amerikaanse voormalig nummer 1 van de wereld zei afgelopen maand vooraf aan de Britse Open dat hij het niet eens was met de beslissing van golfers om zich aan te sluiten bij de LIV Series. Woods vergeleek de wedstrijdenserie die hoge startgelden betaalt met de Champions Tour voor senioren, bedoeld voor golfers van boven de 50 jaar.

Lees ook: 'Van Tiger Woods tot Roger Federer: deze 9 sporters gingen LeBron James voor als miljardair'