Trashtalken gaat fout in de Ryder Cup: Amerikaanse golfer doet stoer en krijgt dag later pak slaag
i

Getty Images

Trashtalken gaat fout in de Ryder Cup: Amerikaanse golfer doet stoer en krijgt dag later pak slaag

Noah Hoogenboezem • 15:28, 30-09-2023

De Amerikaanse golfer Brooks Koepka zal de komende dagen wel 3 keer nadenken voordat hij iets zegt. De Amerikaan doet mee aan de Ryder Cup en vond dat zijn tegenstander Jon Rahm zich vrijdag als een kind had gedragen. Het Europese team nam zaterdag keihard revanche op de trashtalkende Koepka door hem de grootste nederlaag ooit te bezorgen.

Rahm zorgde er vrijdag met een geweldige slag voor dat de koppelwedstrijd tegen Koepka in een gelijkspel eindigde en niet in een nederlaag. De Amerikaan was na afloop niet blij met het gedrag van Rahm. Volgens Koepka had de Spanjaard zich als 'een kind gedragen'. Rahm reageerde daarop door te zeggen dat hij tenminste niet als een kind had gespeeld.

Artikel gaat verder onder tweet

Grootste nederlaag ooit

Koepka moest een dag later de baan op voor een andere koppelwedstrijd. Daarin spelen de koppels 18 holes en gaat het erom welk team de meeste holes wint. Koepka bakte er net als zijn teamgenoot Sander Scheffler helemaal niets van. De Amerikanen verloren 9 van de eerste 11 holes tegen Viktor Hovland en Ludvig Aberg. Met nog 7 holes te gaan, hadden ze dus al verloren.

In het golf wordt de uitslag dan opgeschreven als 9&7 (9 holes voorsprong met nog 7 te gaan). Dat is het grootste verschil ooit in de Ryder Cup. Het record stond op 8 holes voorsprong met nog 7 te gaan. Koepka kan voorlopig dus beter even zijn mond houden...

Artikel gaat verder onder de tweets

VS krijgt gigantisch pak slaag

Bij de Ryder Cup worden 28 partijen gespeeld. Voor elke gewonnen partij krijgt een team 1 punt en als het gelijk wordt krijgen beide teams een half punt. Een team heeft dus 14,5 punten nodig om het toernooi te winnen. Het lijkt erop dat de VS een gigantisch pak slaag gaat krijgen, want na 12 wedstrijden staat het 9,5 - 2,5 voor Europa.