🤯 | Ongelofelijk: dit is hoe Donald Trump gruwelijk valsspeelt op de golfbaan

20 januari 2021

ANP
Donald Trump golf Commander in Cheat

Donald Trump is een enorme fan van golf. De man die 4 jaar lang president was van de Verenigde Staten, draagt deze woensdag het stokje over aan Joe Biden. Daardoor heeft nog meer tijd voor zijn favoriete sport, want in de afgelopen 4 jaar was Trump gemiddeld 1 keer per 5 dagen op de golfbaan te vinden.


De Volkskrant sprak met Rick Reilly, de schrijver van het boek Commander in Cheat. "Er is niemand in de wereld die zo valsspeelt", zegt Reilly over Trump en zijn golfavonturen.

Reilly speelde als sportschrijver weleens een potje met Trump en interviewde veel mensen die bij Trump op de golfbaan zijn geweest. Valsspelen is in deze sport dan ook écht not done. "Trump kan het niet uitstaan om te verliezen. Dat gaat veel verder dan dat je niet tegen je verlies kunt. Over alles wat je in getallen kunt uitdrukken liegt hij: zijn baanscores, zijn golfhandicap, maar ook over de ranking van zijn golfbanen, hoeveel die waard zijn, hoeveel hij erin belooft te investeren."

Gewonnen op banen die niet bestonden
Zo beweert Trump dat zijn handicap 3 is (waarschijnlijk is die 10 of 11) en dat hij 18 golfkampioenschappen heeft gewonnen. "Ik ben ze allemaal nagegaan en niet 1 klopt. Trump claimde overwinningen op banen die nog niet bestonden, zelfverzonnen titels op zijn eigen banen of leverde na een vernietigende nederlaag een valse scorekaart in."

Waar Donald Trump voorheen vaak het golfballetje tegen de regels uit het hoge gras schopte, laat hij sinds hij president van Amerika is zijn beveiligers valsspelen, zegt de schrijver. Die moeten het balletje dan stiekem naar een betere positie schoppen. Wat Trump ook slim deed, was bepaalde golfbanen ontzettend sponsoren. Door daar een keer met zijn gehele beveilingsteam te gaan spelen, overnachten en uitgebreid te eten. De golfbaan stuurt een factuurtje naar het Witte Huis, en joe, daar komen de moneys voor die golfbaan.

Dit is het sickst
Maar het meest bizarre verhaal gaat over een stuk bos rondom de Trump National Golf Club Washington DC. Daar stonden wat bomen die Trump weg wilde hebben. ‘Bij de 14de hole staat een oorlogsmonument met een plaquette waarop Trump een uiterst bloedige slag in de Burgeroorlog herdenkt", zegt Reilly in de Volkskrant. "Vlakbij liet hij illegaal 450 bomen kappen. Doordat er een monument zou komen, was er natuurlijk nauwelijks bezwaar. Alleen: die veldslag heeft in de verste verte nooit plaatsgevonden. Ik heb bij het schrijven van dit boek vaak gedacht: het is schaamteloos wat hij doet, maar soms ook zo lachwekkend slim."