De truc van Bo van Wetering, die geen kans mist bij WK handbal: 'Niet nadenken'
i

ProShots

De truc van Bo van Wetering, die geen kans mist bij WK handbal: 'Niet nadenken'

Marcel Roes • 18:25, 08-12-2023 / Laatste Update: 14:35, 05-01-2024

Vrijdag spelen de Nederlandse handbalvrouwen bij het WK handbal tegen Oekraïne, met de kwartfinale in zicht. De 5e zege op rij lijkt in zicht, want de tegenstander is geen hoogvlieger.

Lees dit: WK handbal: op dit tijdstip moet je inschakelen voor Oekraïne – Nederland

Oranje maakt tot nu toe wel een uitstekende indruk. Een van de uitblinkers bij Oranje is Bo van Wetering. De 24-jarige speelster van het Deense Odense Håndbold lijkt niet te kunnen missen. In de vorige 4 WK-duels van Nederland maakte ze liefst 22 goals. Een enorm aantal, en dat terwijl ze 23 keer aanlegde! Kortom: slechts 1 misser produceerde ze.

Niet nadenken

13 keer scoorde ze uit een fast break, te vergelijken met een counter bij het voetbal. De kunst van het scoren is niet nadenken, legt de linkerhoekspeelster uit aan het AD.

Wel analyseert ze voor elke pot het gedrag van de keepster van de tegenstander. Maar ook daar wil ze niet al te veel over nadenken: "Ik wil me daar niet in verliezen. Want zij analyseert jou ook."

Olympische spelen

Als Nederland wint van Oekraïne, dan is de kwartfinale zo goed als zeker. Bonus: als Oranje bij de laatste 8 hoort, dan mogen de handbalsters meedoen aan het olympisch kwalificatietoernooi in april 2024.