Definitieve selectie: Estavana Polman gaat mee naar het WK handbal
i

AFP

Definitieve selectie: Estavana Polman gaat mee naar het WK handbal

Brian Vesseur • 21:36, 06-11-2023 / Laatste Update: 09:18, 05-01-2024

De definitieve selectie van de Nederlandse handbalsters is bekend. Bondscoach Per Johansson heeft de 17 namen bekendgemaakt. Daar valt Estavana Polman op, aangezien zij in augustus nog werd geopereerd aan haar knie. Het was wel de verwachting dat zij het zou halen, maar nu is dat dus definitief.

Het WK handbal is van 29 november tot en met 17 december in Denemarken, Noorwegen en Zweden.

In de selectie zitten ervaren krachten als Lois Abbingh, Kelly Dulfer en Laura van der Heijden. Johansson neemt met Rinka Duijndam, Tess Lieder en Yara ten Holte drie keepsters mee.

Reactie van Johansson

"Dit was de moeilijkste selectie om te maken tot nu toe en we laten een aantal goede speelsters thuis", zei de bondscoach. "Dit zijn de speelsters waarvan ik op dit moment denk dat ze de grootste kans hebben om de kleuren van Nederland te verdedigen op het komende WK."

Oranje op het WK

Het Nederlands team is ingedeeld in groep H met Tsjechië, Argentinië en Congo. De ploeg van Johansson speelt alle poulewedstrijden in het Deense Fredrikshavn, te beginnen met de wedstrijd tegen Argentinië op 30 november. De beste 3 landen uit de 8 poules plaatsen zich voor de hoofdronde. De beste 2 landen per hoofdronde kwalificeren zich voor de kwartfinales.