EK handbal 2024 | check hier het programma en de selectie van Nederland
i

EPA

EK handbal 2024 | check hier het programma en de selectie van Nederland

Brian Vesseur • 12:01, 09-01-2024 / Laatste Update: 07:37, 15-01-2024

De Nederlandse mannen maken zich op voor het EK handbal. Het toernooi begint op 10 januari in Duitsland, een dag later komt Oranje voor het eerst in actie. Check hier alles wat je moet weten over het EK handbal, van het programma tot de selectie van Nederland.

Het is niet zo vanzelfsprekend dat Nederland zich plaatst voor het EK. De mannen kwalificeerden zich voor het eerst in 2020 en waren ook in 2022 aanwezig. Met een tiende plek in 2022 behaalde Oranje ook het beste resultaat tot nu toe.

Programma Nederland op EK handbal 2024

Nederland zit in een groep met Zweden, Bosnië en Herzegovina en Georgië. Alle poulewedstrijden van Groep E worden gespeeld in Mannheim. Oranje moet bij de beste twee in de poule eindigen om zich te plaatsen voor de zogeheten 'Main Round'.

11 januari, 18.00 uur: Nederland – Georgië

13 januari, 18.00 uur: Bosnië en Herzegovina – Nederland

15 januari, 20.30 uur: Zweden – Nederland

Het toernooi in Duitsland duurt tot en met 28 januari 2024.

Selectie Nederland op EK handbal 2024

Bondscoach Staffan Olsson, die mikt op het halen van de volgende ronde, heeft achttien spelers geselecteerd voor het EK in Duitsland.

Selectie: Dani Baijens, Samir Benghanem, Niko Blaauw, Tim Claessens, Kaj Geenen, Thomas Houtepen, Lars Kooij, Bart Ravensbergen, Bobby Schagen, Robin Schoenaker, Iso Sluijters, Alec Smit, Jorn Smits, Ivar Stavast, Luc Steins, Rutger ten Velde, Niels Versteijnen, Arjan Versteijnen.

EK handbal op tv

Alle wedstrijden van de Nederlandse handbalmannen op het EK zijn live te volgen op Ziggo Sport. De wedstrijd tegen Georgië is te zien op Ziggo Sport (kanaal 14), de andere twee groepswedstrijden bekijk je via Ziggo Sport Docu óf Ziggo TV op kanaal 13.

Slechte aanloop

De Nederlandse handballers kenden geen goede aanloop naar het EK. In de zogeheten Golden League verloor Nederland liefst drie van de drie keer: Denemarken, Egypte en Noorwegen waren te sterk. Denemarken is wel de wereldkampioen, terwijl Egypte de Afrikaans kampioen is.