Estavana Polman over WK handbal: 'Heb gezegd dat ik dat niet meer wil'
i

Getty Images

Estavana Polman over WK handbal: 'Heb gezegd dat ik dat niet meer wil'

Bart van der Wijst • 08:30, 23-11-2023 / Laatste Update: 21:57, 07-01-2024

Het WK handbal gaat bijna van start. Mét Estavana Polman. De routinier is helemaal hersteld van een knieblessure en klaar om te schitteren in het land waar ze jarenlang actief was op clubniveau, namelijk Denemarken. Polman maakt zich op voor haar 6e wereldkampioenschap.

"Ik ben er niet zoals bij de vorige toernooien op twintig procent van mijn kunnen bij. Ik heb ook gezegd dat ik dat niet meer wil. Ik ben nu fit. Eindelijk. De laatste wedstrijden voel ik mij weer vrij in mijn hoofd. Ik ben heel blij dat ik weer bij de ploeg ben en ik ben klaar om te schitteren", zegt Polman vastberaden tegen het Algemeen Dagblad.

Kapotte knie

Polman is weer bij Oranje, nadat ze de Olympische Spelen moest missen vanwege een knieblessure. Zelfs in augustus werd ze nog geopereerd. Toch is ze er bij in Denemarken, Noorwegen en Zweden. "Mijn knie wordt nooit meer de oude. Daar moet ik eerlijk in zijn", aldus Polman. "Ik ben niet meer zo onbevangen als ik was voor alle blessures. In mijn rechterknie ben ik een jaartje of zestig. En in deze knie ben ik gewoon 31 jaar."

Afscheid

De 31-jarige Polman weet ook dat ze geen eeuwig leven heeft als topsportster. "Ik ben heel blij dat ik hier op dit WK mag staan. En straks hopelijk ook op de Spelen in Parijs. En ik wil absoluut ook spelen op dat WK in eigen land (2025, red.). Afscheid nemen voor eigen publiek zou heel mooi zijn natuurlijk. Ja, dat is wel echt mijn droom. Maar of dat realistisch is, moeten we nog zien. Het is nu gewoon genieten van elke wedstrijd die ik nog speel. We zullen wel zien wat de laatste gaat worden."

Het WK handbal begint op 29 november, op 17 december is de finale. Polman heeft al goud (2019), zilver (2015) en brons (2017) in haar prijzenkast hangen. Wat komt daar volgende maand bij?