Galavoorstelling van Nederlandse handballers: Bosnië wordt verpletterd bij EK
i

ANP

Galavoorstelling van Nederlandse handballers: Bosnië wordt verpletterd bij EK

Marcel Roes • 20:37, 13-01-2024 / Laatste Update: 13:52, 15-01-2024

Het Nederlands handbalteam heeft op het EK in Duitsland met groot gemak gewonnen van Bosnië & Herzegovina: 36-20. In de SAP Arena te Mannheim boekte Oranje zo zijn 2e zege in de groepsfase. Nederland is nu zeker van een plek bij de beste 12 in de hoofronde.

In de 1e helft liet Oranje weinig heel van de Bosnische handballers. In hoog tempo en smijtend met energie liep Nederland uit naar 17-7. Ook in de 1e groepswedstrijd, tegen Georgië, sloeg de ploeg van bondscoach Staffan Olsson een groot gat. In dat duel knabbelde de tegenstander er uiteindelijk nog wel wat vanaf.

Dat overkwam Nederland ditmaal niet. Geconcentreerd en met een robuustere laatste linie dan tegen Georgië liepen de handballers juist uit. Rutger ten Velde werd de player of the match. Hij trof 9 keer doel.

Bosnië

Voor de Bonische mannen ging de hoop om eindeijk een wedstrijd te winnen op een EK in rook op. Dit is de 4e keer dat het land present is bij de continentale strijd. Bij de 3 vorige deelnames werden alle wedstrijden verloren.

EK handbal

Nederland treft maandag in de laatste groepswedstrijd Zweden. Dat wordt een zware, maar leerzame kluif: dat is de regerend Europees kampioen. De eerste 2 ploegen van de poule plaatsen zich voor de hoofdronde.

De 2 spelen maandag (20.30 uur) nog om groepswinst en de twee punten voor de hoofdronde, vanaf woensdag in Hamburg. Daar wachten met Noorwegen en wereldkampioen Denemarken nog twee ijzersterke tegenstanders.