Nederlandse handbalsters doen hun plicht op verloren WK: belangrijke vijfde plek is binnen

Brian Vesseur • 15:54, 17-12-2023 / Laatste Update: 00:16, 05-01-2024

De Nederlandse handbalsters hebben het WK afgesloten met een vijfde plek. Een erg belangrijke vijfde plek, want de loting bij het olympisch kwalificatietoernooi lijkt dan iets gunstiger te zijn. Op zondagmiddag werd Duitsland met 30-26 verslagen door Nederland.

Oranje werd in de kwartfinale 'uitgeschakeld' in de strijd om de prijzen, waarna het toch moeilijker leek om weer op te krabbelen voor de wedstrijden om de vijfde plek. Toch werden er nog twee overwinningen behaald en dus is die belangrijke positie binnen.

OKT

Het olympisch kwalificatietoernooi vindt plaats in april. Nederland, of eigenlijk de bond NHV, hoopt het toernooi te organiseren. In de zomer staan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs op het programma. In totaal doen er 12 landen mee aan 3 verschillende OKT's. Per OKT, waar dus 4 landen aan meedoen, plaatsen zich 2 teams. De kans dat Oranje - naast Frankrijk en de WK-winnaar - naar de Olympische Spelen gaat, is dus nog zeker reëel.