Nederlandse handbalsters winnen in het hol van de leeuw en zetten grote stap richting EK
Lois Abbingh van de Nederlandse handbalsters. ©ANP

Nederlandse handbalsters winnen in het hol van de leeuw en zetten grote stap richting EK

21:45, 28-02-2024 / Laatste Update: 21:45, 28-02-2024

De Nederlandse handbalsters hebben woensdagavond een grote stap gezet naar het EK handbal eind november. Nederland won in het hol van de leeuw van dé concurrent in Groep 3 van de EK-kwalificatie.

Op bezoek bij Tsjechië werd het een heel spannende wedstrijd. Tot aan de laatste minuut gaven de landen niks aan elkaar toe. Toch won Nederland nipt, met 30-29. Daarmee blijft Nederland ongeslagen koploper in de groep, met zes punten uit drie duels. Tsjechië, de enige concurrent, moet even een pas terug zetten.

Zondag kan Nederland in Den Bosch definitief afstand nemen van Tsjechië. Dan is namelijk de return van het groepsduel. De andere groepsgenoten, Portugal en Finland, staan nog op nul punten uit twee duels maar spelen dus wel nog tegen elkaar.

EK handbal 2024

Het EK handbal voor vrouwen is van 28 november tot en met 15 december 2024. De organiserende landen zijn Hongarije, Oostenrijk en Zwitserland. De nummers één en twee van elke groep in de EK-kwalificatie gaan rechtstreeks naar dat EK. Ook de vier beste nummers drie mogen zich melden. Met de zege op Tsjechië zette Nederland dus alvast een grote stap.

Programma EK-kwalificatie Nederland

Nederland speelt nog drie wedstrijden in de EK-kwalificatie:

3 maart, 13:30 uur: Nederland - Tsjechië
4 april, 17:00 uur: Portugal - Nederland
7 april, 18:00 uur: Nederland - Finland