Nederlandse handbalvrouwen in kwartfinale na veegpartij tegen Oekraïne

ProShots

Marcel Roes • 22:56, 08-12-2023 / Laatste Update: 03:55, 05-01-2024

De Nederlandse handbalsters hebben bij het WK 2023 overtuigend afgerekend met Oekraïne: 40-21. Door de zege In de Arena Nord in het Deense Frederikshavn is Oranje bijna zeker van een plek in de kwartfinale van de eindronde.

Oekraïne, dat op dit WK maar 1 van de 4 duels tot nu toe won, is geen grootheid in de wereld van vrouwenhandbal. Liefst 6 WK's op rij was het land er niet bij. Nederland, de wereldkampioen van 2019, gaf in de 1e helft een masterclass. Bij rust stond het 18-9 voor Oranje.

In de 2e helft liepen de Nederlandse vrouwen alleen maar uit. Na 45 minuten was het 29-13 en werd het een ware marteling voor Oekraïne. Ondanks dat de buit binnen was bleven de Oranje-speelsters uit alle hoeken en gaten opduiken voor het Oekraïnse doel. Na 60 minuten was de eindstand 40-21.

Hoofdronde

Nederland speelt zondag 10 december de laatste wedstrijd van de hoofdronde. Dan is Spanje de tegenstander, de nummer 4 van het vorige WK en de nummer 2 van 2019. De Spaanse vrouwen gingen eerder op de avond in Frederikshavn met 30-22 onderuit tegen Tsjechië.

Kwartfinale

De nummer 1 van deze groep 4 speelt bij de laatste 8 tegen de nummer 2 van groep 2; de nummer 2 van groep 4 treft de nummer 1 van groep 2. Momenteel gaan in groep 2 grootmachten Frankrijk en Noorwegen aan de leiding.

WK handbal 2023

Nederland had in de 1e poulefase al 3 keer ruim gewonnen van Argentinië (41-26), Congo (40-20) en Tsjechië (33-20). In de 2e fase van het toernooi won Nederland woensdagavond al van Brazilië (35-27).