šŸŽ„ | Nederlandse handbalvrouwen met perfecte score naar volgende ronde op WK na zege op TsjechiĆ«

Noah HoogenboezemĀ ā€¢Ā 22:55, 04-12-2023

De Nederlandse handbaldames hebben ook de derde groepswedstrijd op het WK gewonnen. Oranje was in het Deense Frederikshavn een maatje te groot voor Tsjechiƫ: 33-20. Nederland gaat daardoor met een perfecte score naar de volgende ronde: 3 wedstrijden, 3 overwinningen.

Nederland was na zeges op Argentiniƫ en Congo-Brazzaville al zeker van de volgende ronde, maar dat betekende niet dat de wedstrijd tegen Tsjechiƫ onbelangrijk was. De volgende ronde op het WK is ook een groepsfase en de resultaten uit de eerste ronde tellen daarin ook mee. Tsjechiƫ had net als Nederland de eerste 2 wedstrijden gewonnen.

Verdedigend sterk

Nederland was in de eerste helft vooral verdedigend heel sterk en het lukte de Tsjechische vrouwen dan ook nauwelijks om te scoren. Bij rust was er met 14-8 al een aardig gat geslagen.

Comeback niet genoeg

Tsjechiƫ kwam na rust sterk uit de kleedkamer en scoorde er ineens op los. De Tsjechen kwamen terug tot 20-16, maar verder lieten de handbalvrouwen het niet komen. Met 4 goals op rij was het verschil weer 8. Uiteindelijk speelde Oranje de wedstrijd simpel uit: 33-20.

Punten gaan mee

Nederland gaat samen met TsjechiĆ« en ArgentiniĆ« naar de volgende ronde. Daarin spelen die 3 landen een groepsfase met Spanje, BraziliĆ« en OekraĆÆne. Dat waren de nummers 1 tot en met 3 uit groep F. Nederland neemt de overwinningen tegen TsjechiĆ« en ArgentiniĆ« mee en begint met 4 punten aan de groep. De landen die al bij elkaar in de groep zaten, hoeven dus niet nog een keer tegen elkaar te spelen.

Spanje heeft net als Nederland al 4 punten. BraziliĆ« en TsjechiĆ« beginnen met 2 punten en ArgentiniĆ« en OekraĆÆne zijn nog puntloos.

De beste 2 landen gaan door naar de kwartfinales. Oranje speelt op woensdag 6 december om 20.30 uur de volgende wedstrijd tegen Braziliƫ.