Opgelet: zo ziet het lastige programma van het WK handbal eruit
i

ANP

Opgelet: zo ziet het lastige programma van het WK handbal eruit

Brian Vesseur • 12:23, 29-11-2023

Het WK handbal (vrouwen) staat de komende weken op het programma. Van 30 november tot en met 17 december zijn Denemarken, Noorwegen en Zweden de gasten voor het WK, waar in totaal 32 landen aan meedoen. Check hier het programma voor het WK, met de Nederlandse handbalsters extra uitgelicht.

Programma WK handbal

Het is een vrij ingewikkelde route naar de finale, dus we nemen je stap voor stap bij de hand. Te beginnen met de eerste groepsfase.

Eerste groepsfase

Nederland zit in eerste instantie in de groep met Tjechië, Argentinië en Congo. Van die 4 landen gaan er 3 door. Dat moet een eitje zijn. Máár, de uitslagen gaan mee naar de volgende ronde! 3 keer winnen is dus zéker wel van belang.

De nummers 4 in alle 8 poules nemen het later nog tegen elkaar op om de plekken 25 t/m 32 te verdelen.

Donderdag 30 november 18.00 uur: Nederland-Argentinië

Zaterdag 2 december 18.00 uur: Congo-Nederland

Maandag 4 december 20.30 uur: Nederland-Tsjechië

Alle wedstrijden van de Nederlandse handbalsters worden uitgezonden op Viaplay.

2e groepsfase

Door naar de 2e groepsfase, waar de poule van Nederland (min 1 afvaller) zich mengt met 3 van de volgende 4 landen: Brazilië, Spanje, Oekraïne en Kazachstan. Er ontstaat nu dus een poule met 6 landen. Nederland neemt de resultaten tegen de andere geplaatste landen mee naar deze poule. Vervolgens speelt Oranje dus nog 3 wedstrijden in deze poule.

De beste 2 landen van iedere poule (4) gaan door naar de knock-outronde.

LEES OOK: Definitieve selectie: Estavana Polman gaat mee naar het WK handbal

Knock-outronde

Inmiddels zitten we al op 12 december. Op die dinsdag staan er 2 kwartfinales op het programma, op woensdag volgen de andere 2 kwartfinales. Op vrijdag 15 december wordt de halve finale gespeeld, op zondag 17 december de finale.