Tess Lieder en Loïs Abbingh als moeders naar WK handbal: 'Soms liever op kinderboerderij gestaan'
i

ANP

Tess Lieder en Loïs Abbingh als moeders naar WK handbal: 'Soms liever op kinderboerderij gestaan'

Yvo van Dorst • 14:57, 30-11-2023

Voor Tess Lieder en Loïs Abbingh is het WK handbal, dat donderdag voor Oranje begint, een toernooi zoals ze nog nooit hebben meegemaakt. De vrouwen zijn al lang international, maar nu doen ze voor het eerst mee aan het kampioenschap als moeder van jonge kinderen. Lieder en Abbingh denken allebei dat er momenten zullen zijn waarop ze toch liever thuis waren.

"Er zullen dagen bij zitten dat ik liever 5 uur met Flo op de grond had gespeeld en met de kinderwagen naar de kinderboerderij was geweest", vertelt Lieder (voor haar huwelijk met voetballer Mart Lieder heette ze nog Tess Wester) over haar kind aan NU.nl. "Ik merk wel echt dat ik een andere atlete ben. Nu word je thuis gedwongen om het los te laten. Het maakt me zeker nog wel uit, maar handbal is niet meer het belangrijkste ter wereld."

'Was geen optie'

Abbingh werd in september 2022 voor het eerst moeder en gaat nu haar 7e WK handbal in. Zij kon zich eerder niet voorstellen dat ze tijdens haar loopbaan nog zou bevallen. "Ik had nooit gedacht dat ik dit tijdens mijn carrière zou doen. In mijn hoofd was het geen optie." Het Nederlandse team begint donderdag aan het WK handbal met een wedstrijd tegen