WK handbal: op dit tijdstip moet je inschakelen voor Oekraïne - Nederland
i

ANP

WK handbal: op dit tijdstip moet je inschakelen voor Oekraïne - Nederland

Brian Vesseur • 13:27, 08-12-2023 / Laatste Update: 05:31, 05-01-2024

De Oranje-handbalsters nemen het vrijdagavond op tegen Oekraïne op het WK. Bij een zege is Nederland al zeker van de kwartfinales. Check hier op welk tijdstip en op welke zender je moet inschakelen voor Oekraïne - Nederland op het WK handbal.

Nederland staat momenteel eerste in de poule na 3 van de 5 wedstrijden, met 3 zeges. Datzelfde geldt voor Spanje, terwijl Tsjechië de enige overgebleven concurrent is met 2 zeges (en 1 nederlaag). Spanje en Tsjechië staan vrijdagavond ook tegenover elkaar. Als Nederland wint van Oekraïne, is het om die reden al door naar de volgende ronde. Uit elke poule gaan er namelijk 2 landen door naar de kwartfinale.

LEES OOK: 🧡 | Yes! Nederlandse handbalsters beginnen hoofdronde WK met dikke zege op Brazilië

Oranje neemt het in die laatste wedstrijd op tegen Spanje. De wedstrijd tegen de Spanjaarden is zondag 10 december om 16.30 uur. Maar eerst dus tegen Oekraïne, dat tot nu toe alles verloor in de hoofdronde van het WK.

WK handbal: op dit tijdstip is Oekraïne - Nederland

De wedstrijd tussen Oekraïne en Nederland begint vrijdag om 20.30 uur. De handbalsters in Denemarken zijn live te zien op Viaplay. De voorbeschouwing daar begint om 19.55 uur.

Oekraïne verloor eerder onder andere met 32-20 van Spanje, met 35-20 van Brazilië en 30-23 van Tsjechië.