🧡 | Yes! Nederlandse handbalsters beginnen hoofdronde WK met dikke zege op Brazilië

Brian Vesseur • 22:53, 06-12-2023 / Laatste Update: 22:21, 04-01-2024

De Nederlandse handbalsters hebben woensdagavond met 35-27 gewonnen van Brazilië. Oranje gaat dus verder met de foutloze reeks op het WK in Scandinavië. De eerste 3 wedstrijden werden ook al gewonnen door Nederland. De wedstrijd tegen Brazilië was de eerste in de hoofdronde.

Na de eerste groepsfase - waarin Tsjechië, Congo en Argentinië werden verslagen - zijn de handbalsters nu doorgestoomd naar de hoofdronde. De uitslagen tegen Tsjechië en Argentinië worden meegerekend in die ronde. In de hoofdronde speelt Oranje hierna nog tegen Spanje (dat tot nu toe alles won) en Oekraïne (dat tot nu toe alles verloor).

Uit de startblokken

Nederland bleek meteen al veel te sterk voor Brazilië. Oranje kwam met 5-0 voor, waarna Brazilië langzaam een vinger in de pap kreeg. De Zuid-Amerikanen kwamen telkens weer terug in de wedstrijd, bijvoorbeeld tot 19-15. Maar daarna scoorden de Brazilianen liefst 8 minuten niet, waardoor Oranje uitliep naar 23-15. Op dat moment stonden er nog 20 minuten op de klok.

De voorsprong in Denemarken kwam nooit meer in gevaar voor Oranje. Een van de keepsters van de Nederlandse ploeg, Yara ten Holte, keepte een fenomenale wedstrijd. Zij werd uiteindelijk ook verkozen tot speelster van de wedstrijd.