šŸ§” | Yes! Nederlandse handbalsters beginnen hoofdronde WK met dikke zege op BraziliĆ«

Brian VesseurĀ ā€¢Ā 22:53, 06-12-2023

De Nederlandse handbalsters hebben woensdagavond met 35-27 gewonnen van Braziliƫ. Oranje gaat dus verder met de foutloze reeks op het WK in Scandinaviƫ. De eerste 3 wedstrijden werden ook al gewonnen door Nederland. De wedstrijd tegen Braziliƫ was de eerste in de hoofdronde.

Na de eerste groepsfase - waarin TsjechiĆ«, Congo en ArgentiniĆ« werden verslagen - zijn de handbalsters nu doorgestoomd naar de hoofdronde. De uitslagen tegen TsjechiĆ« en ArgentiniĆ« worden meegerekend in die ronde. In de hoofdronde speelt Oranje hierna nog tegen Spanje (dat tot nu toe alles won) en OekraĆÆne (dat tot nu toe alles verloor).

Uit de startblokken

Nederland bleek meteen al veel te sterk voor Braziliƫ. Oranje kwam met 5-0 voor, waarna Braziliƫ langzaam een vinger in de pap kreeg. De Zuid-Amerikanen kwamen telkens weer terug in de wedstrijd, bijvoorbeeld tot 19-15. Maar daarna scoorden de Brazilianen liefst 8 minuten niet, waardoor Oranje uitliep naar 23-15. Op dat moment stonden er nog 20 minuten op de klok.

De voorsprong in Denemarken kwam nooit meer in gevaar voor Oranje. Een van de keepsters van de Nederlandse ploeg, Yara ten Holte, keepte een fenomenale wedstrijd. Zij werd uiteindelijk ook verkozen tot speelster van de wedstrijd.