Hockeyers veroveren op sensationele wijze EK-titel

12 juni 2021

Getty Images

Nederland heeft op geweldige wijze goud behaald op het EK hockey in eigen land. De ploeg van bondscoach Max Caldas was na shoot-outs te sterk voor buurland Duitsland. Oranje vocht zich op briljante wijze terug in de wedstrijd en won uiteindelijk op 'Duitse wijze'.


Pirmin Blaak werd de grote held van Nederland. De keeper was in de reguliere tijd ontzettend goed en trok die vorm door bij de shoot-outs.

2 gezichten
Nederland begon slap aan de wedstrijd tegen Duitsland. De ploeg bondscoach Caldas mocht keeper Blaak bedanken dat het bij rust maar met 1-0 achter stond. Blaak stopte de ene na de andere bal die de Duitsers op zijn doel afvuurde.

Na de pauze was het spelbeeld totaal anders. Oranje zocht de aanval en natuurlijk de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk op fortuinlijke wijze. Robbert Kemperman scoorde via een Duits voetje. Nederland was daarna de betere ploeg, maar kreeg vlak voor tijd een flinke domper te verwerken. Constantin Staib scoorde na fraaie beweging met zijn stick: 1-2.

Stadion ONTPLOFT
Dus moest Nederland weer in de achtervolging. Keeper Blaak ging eruit voor een extra veldspeler en in de dying seconds kreeg Oranje loon naar werken. Een strafcorner werd benut door Jip Janssen! Het Wagener Stadion in Amstelveen ontplofte werkelijk.

Zo eindigde de wedstrijd in 2-2 en na shoot-outs was Nederland met 4-1 te sterk. Zo won Oranje de 6e Europese titel!