De hockeysters van Den Bosch hebben nog maar 1 zege nodig voor de landstitel
i

Proshots

De hockeysters van Den Bosch hebben nog maar 1 zege nodig voor de landstitel

Brian Vesseur • 23:34, 13-05-2021 / Laatste Update: 22:10, 04-01-2024

De hockeysters van Den Bosch kunnen aanstaande zaterdag het kampioenschap binnenslepen. De 1e finalewedstrijd, donderdagavond tegen Amsterdam, werd met 1-0 gewonnen in het Wagenerstadion. Als Den Bosch zaterdag verliest, volgt er nog een beslissingswedstrijd.

Den Bosch en Amsterdam staan voor de 15e keer tegenover elkaar in de finale van de play-offs. 2 jaar geleden waren de Amsterdamse vrouwen nog in 2 wedstrijden te sterk voor de ploeg van Raoul Ehren. Dit seizoen wonnen de 2 ploegen van elkaar in de competitie (Amsterdam was met 0-1 de sterkste in Den Bosch, Den Bosch won met 0-1 in Amsterdam) en schakelde Den Bosch Amsterdam na shoot-outs uit in de halve finale van de Euro Hockey League.

1 kans, 1 goal

Donderdag lieten de 2 teams maar weer eens zien ontzettend aan elkaar gewaagd te zijn, want grote kansen waren er nauwelijks te zien in het Wagenerstadion. Strafcorners dan? Den Bosch kreeg er 2, Amsterdam 1. De enige echte kans die Den Bosch wél kreeg, ging er prompt in.

Na een dikke 20 minuten hockeyen bereikte verdediger Rosa Fernig met een lange klap Frédérique Matla, die op de kop van de cirkel stond. De topscorer van Den Bosch draaide slim weg bij haar directe tegenstander en zette Den Bosch met een harde backhand in de rechterhoek op voorsprong: 0-1.