🏆 | Ze doen het wéér! Nederlandse hockeysters snoepen EK-winst af van België

Pim Huberts • 18:16, 26-08-2023 / Laatste Update: 01:50, 12-12-2023

De Nederlandse hockeysters zijn voor de 4e keer (!) op rij Europees kampioen geworden. In Mönchengladbach won het team van bondscoach Paul van Ass van België met 3-1.

Nederland kwam al snel op voorsprong in de finale. Marijn Veen tikte de bal achter de doelvrouw. Amper 5 minuten later was het opnieuw raak voor Oranje. Freeke Moes scoorde haar eerste doelpunt van dit EK. Toch was het buiten de eerste minuten totaal geen eenzijdige finale.

België komt terug

In het 2e kwart pushte Abi Raye de bal achter de Nederlandse doelvrouw en dus leek het weer een wedstrijd te worden. Maar daar was Joosje Burg, even later goed voor de 3-1. De winst was binnen. Het is de 12e keer dat Nederland het EK hockey wint. Slechts 4 keer lukte dit niet.

Olympische Spelen

Met de EK-winst is ook kwalificatie voor de Olympische Spelen een zekerheid. Duitsland pakte het brons, door met 3-0 te winnen van Engeland.