Hard tegen hard: Nederlandse hockeyers verslaan Argentinië in eigen huis na shoot-outs
i

PRO SHOTS / Bart Scheulderman

Hard tegen hard: Nederlandse hockeyers verslaan Argentinië in eigen huis na shoot-outs

Matthijs Nijhuis • 09:34, 12-12-2023 / Laatste Update: 15:39, 08-01-2024

De Nederlandse hockeyers hebben vrijdag Argentinië verslagen na een shoot-out-serie in de Pro League. 1 jaar na de verloren penaltyreeks op het WK voetbal tegen de Argentijnen, slagen de hockeyers er wél in om de Zuid-Amerikanen te verslaan. Na de reguliere speeltijd bleef het 3-3, maar dankzij de shoot-outs (7-6) werd het alsnog een Oranje feestje.

Oranje kwam met 1-0 en 2-1 achter, maar maakte 2 keer de gelijkmaker. Jasper Brinkman leek Oranje in de 56ste minuut uit een strafcorner de overwinning te bezorgen, maar Tomas Omene maakte in de laatste minuut gelijk, ook uit een strafcorner. Hard tegen hard dus, in Santiago del Estero in Argentinië.

Winst

De shoot-out-serie volgde direct na het eerste fluitsignaal. Net nadat Lucas Toscani had gemist namens de Argentijnen benutte Jorrit Croon de beslissende shoot-out voor Oranje, wat de Nederlanders een bonuspunt opleverde. Het team gaat nu aan de leiding in de Pro League met 8 punten uit 4 duels. De Pro League gaat in februari verder voor Oranje. Die wedstrijden worden in Bhubaneswar in India gespeeld.