Hockeyvrouwen en -mannen verslaan Groot-Brittannië in de Pro League

ProShots

Joris Kaper • 10:32, 11-12-2023 / Laatste Update: 16:25, 07-01-2024

Zowel de Nederlandse hockeysters als de hockeyers hebben in de Pro League gewonnen van Groot-Brittannië. In het Argentijnse Santiago del Estero wonnen de vrouwen met 5-1, terwijl de mannen met 2-1 wonnen van de Britten.

De vrouwen boekten in de vorige ontmoeting ook al een ruime zege op Argentinië (4-1). Bondscoach Paul van Ass hield tegen de Britse vrouwen onder meer Yibbi Jansen, Felice Albers en Xan de Waard op de bank. Maar ook zonder dat trio had Oranje geen moeite met scoren. Frédérique Matla opende na 10 minuten al de score. In de eerste helft bleef het bij die treffer.

Tweede helft

Vlak na rust maakte Sanne Koolen de 2-0, maar Isabelle Petter bracht met een tegentreffer de spanning terug. Maar dat duurde niet lang: binnen een minuut sloeg Oranje met 2 doelpunten van Joosje Burg terug. Maria Steensma bepaalde de eindstand op 5-1.

Ook winst voor hockeymannen

De Nederlandse mannen herstelden zich van de eerdere 3-2-nederlaag tegen de Britten in de eerste wedstrijd. De treffers vielen allemaal in de tweede helft, ondanks de nodige kansen van beide ploegen in de eerste helft. In de 42e minuut kwam de ploeg van bondscoach Jeroen Delmee op voorsprong via Terrance Pieters, die scoorde vanuit een strafcorner.

5 minuten later kwamen de Britten op gelijke hoogte, en in de slotfase kregen Floris Middendorp en Seve van Ass beiden een gele kaart. Toch slaagde Oranje er nog in de zege binnen te slepen dankzij de winnende treffer van Joep Troost.