Hockeyvrouwen halen gigantisch uit en pakken met dikke 7-klapper finaleplek op het EK
i

Pro Shots

Hockeyvrouwen halen gigantisch uit en pakken met dikke 7-klapper finaleplek op het EK

Yvo van Dorst • 20:27, 24-08-2023 / Laatste Update: 10:35, 12-12-2023

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben zich vrijdag op makkelijke wijze naar de finale van de Euro Hockey Championships gespeeld. De ploeg van coach Paul van Ass won met een dikke 7-0 van Engeland. In de finale wacht de winnaar van de wedstrijd tussen België en Duitsland.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog een mooi moment voor Xan de Waard. De aanvoerster van het Nederlands team speelde op 27-jarige leeftijd haar 200e interland.

Tegenvallend

In het eerste kwart maakte Nederland een aantal foutjes, waardoor er nog geen grote kans kwam voor beide partijen. In het 2e kwartaal pakte Lily Walker van de Engelsen de eerste groene kaart, maar de Oranjevrouwen wisten hier niet van te profiteren. Frederique Matla kreeg nog een grote kans, maar een goal viel er niet voor rust.

Strafcorners

In de 2e helft van het duel ging het een stuk beter voor Oranje. Binnen de eerste paar minuten werden er direct 3 strafcorners gegeven, waarvan de laatste uiteindelijk raak ging. Yibbi Jansen was de gelukkige doelpuntenmaker. Heel rap daarna was het Pien Dicke die de 2-0 maakte.

Uitloop

Na de bevrijdende 2 goals ging het steeds meer lopen voor Oranje. Via het grote wapen van Oranje: de strafcorner, werd het door Jansen ook nog 3-0 voor het laatste kwart. Ook Matla en Marijn Veen kwamen nog op het scorebord met de 4- en 5-0. Daarna was het zeker nog niet klaar want met de 6-0 maakte Jansen haar hattrick compleet en Matla mocht met 7-0 nog aanleggen voor haar 2e.

De ploeg van Van Ass knalde daarom uiteindelijk toch vrij comfortabel richting de finale van de Euro Hockey Championships.