Nederlandse hockeyers naar halve finale op EK

Brian Vesseur • 22:08, 23-08-2023 / Laatste Update: 23:04, 11-12-2023

Nederland is zeker van de halve finale op het EK hockey! Na de laatste groepswedstrijd, die met 8-1 werd gewonnen van Wales, kan Nederland alleen nog maar worden ingehaald door Duitsland óf Frankrijk. En die 2 landen spelen nog tegen elkaar.

Duco Telgenkamp toonde tegen Wales opnieuw zijn klasse. De spits van Oranje, die al 7 keer trefzeker was geweest in zijn eerste 8 interlands, maakte in de beginfase van het eerste kwart binnen 2 minuten 2 doelpunten. Hij opende de score met een fraaie tip-in, waarna hij de voorsprong verdubbelde met een schot tussen de benen van de keeper door (2-0).

Score uitbouwen

Nederland kreeg via onder anderen Jip Janssen en Thierry Brinkman, die tevens een treffer afgekeurd zag worden, kansen op meer. Het was echter Wales dat tegen de verhouding in scoorde via Stephen Kelly. Koen Bijen herstelde nog voor rust de marge weer (3-1). Terrance Pieters tikte aan het begin van het derde kwart de 4-1 binnen, waarna Thijs van Dam, Jorrit Croon, Bijen en Brinkman de score verder opvoerden: 8-1.