Oranje hockeysters slopen Britten in Pro League, mannen verliezen opnieuw na shoot-outs
i

Getty Images

Oranje hockeysters slopen Britten in Pro League, mannen verliezen opnieuw na shoot-outs

Bart van der Wijst • 09:52, 17-12-2022 / Laatste Update: 07:43, 12-12-2023

De Nederlandse hockeydames staan op 3 uit 3 bij de Pro League in Argentinië. Na overwinningen tegen het gastland (3-1) en Groot-Brittannië (2-1) won de ploeg van bondscoach Paul van Ass opnieuw van de Britten. Of beter gezegd: ze sloopten de Britten (6-0). De mannenploeg kwam opnieuw niet tot winnen.

In Santiago del Estero werd het een walk in the park voor Oranje. Bij de dames zorgden Marijn Veen (2), Felice Albers, Pien Sanders, Marente Barentsen en Lidewij Welten voor de goals. Oranje staat met 9 punten uit 3 wedstrijden 2e achter koploper Argentinië (6-11). Zaterdagavond spelen de dames nog eens tegen het gastland.

Mannen spelen weer gelijk

Bij de mannen gaat het een stuk minder. Zij speelden opnieuw gelijk, ditmaal tegen Groot-Brittannië: 1-1. Bondscoach Jeroen Delmee zag al zijn spelers missen in de shoot-outs. Terrance Pieters, Thierry Brinkman en Jonas de Geus kregen de bal er niet in nadat doelman Pirmin Blaak de eerste 3 shoot-outs van de Britten had gepakt. Koen Bijen miste vervolgens ook en dus ging het bonuspunt naar Groot Brittannië: 0-2.

Daardoor zijn de mannen nog altijd zonder zege. Het toernooi begon met een dikke nederlaag tegen de Britten (0-3) en woensdag werd er ook al verloren via shoot-outs, toen van Argentinië.