🎥 | TIENKLAPPER voor Oranje! Nederlandse hockeyvrouwen houden niets heel van Verenigde Staten
i

Getty Images

🎥 | TIENKLAPPER voor Oranje! Nederlandse hockeyvrouwen houden niets heel van Verenigde Staten

Eimert Pruis • 20:21, 03-04-2022 / Laatste Update: 02:45, 12-12-2023

De Nederlandse hockeysters hebben in de Pro League uitgehaald. 10! 10! 10! Zo schreeuwden de supporters in het Wagener Stadion in Amstelveen. De Verenigde Staten werden inderdaad opgerold met 10-0.

Yibbi Jansen zette Oranje binnen 10 minuten op voorsprong en ze bepaalde met een strafcorner ook de ruststand op 3-0. Renee van Laarhoven had tussendoor ook op dezelfde wijze gescoord voor de ploeg van interim-bondscoach Jamilon Mülders.

Lekkere schiettent in Amstelveen

Waar de olympisch kampioen zaterdag maar tot 3 doelpunten kwam tegen de beduidend zwakkere Amerikaanse hockeysters werd de score nu wel verder opgevoerd. Frédérique Matla en Joosje Burg namen beiden 2 doelpunten voor hun rekening en ook Lidewij Welten en Freeke Moes scoorden. Met nog iets meer dan een minuut te spelen pushte Jansen ook nog raak voor de 10-0, tot grote vreugde van het publiek in Amstelveen.

Op naar India

Oranje reist nu af naar India voor 2 duels in Bhubaneswar, op 8 en 9 april. De beste speelsters van Nederland, onder wie Matla en Welten, slaan de trip over omdat ze kort daarna met hun clubs Amsterdam en Den Bosch uitkomen in het finaleweekend van de Euro Hockey League. Nederland is de koploper in de Pro League met 17 punten uit zes duels. Alleen tegen Spanje werd puntverlies geleden (2-2).

De 10-0 van Yibbi Jansen