🎥​ | Titelfavoriet Nederland begint WK hockey met dikke zege op Ierse vrouwen

Marcel Roes • 23:20, 02-07-2022 / Laatste Update: 06:27, 12-12-2023

In Amstelveen zijn de Nederlandse hockeyvrouwen sterk begonnen aan het WK hockey. Ierland werd opgerold met 5-1. Check hierboven de samenvatting! 4 jaar terug was Ierland nog de verliezend WK-finalist.

Frédérique Matla maakte na een kwartier uit een strafbal de 1-0. In totaal 2 van de 5 Nederlandse goals kwamen uit een strafbal. Na rust drukten de hockeysters pas het verschil uit in de score. Yibbi Jansen verdubbelde de voorsprong. Via een strafcorner werd het 2-1.

4 minuten later benutte Matla weer een strafbal. Het was haar 73e interlandgoal. Maria Verschoor bepaalde uiteindelijk de eindstand met een snelle treffer in het 4e kwart: 5-1.

Groep A

De Nederlandse vrouwen wonnen het WK de vorige 2 keer. Ook ditmaal is Oranje de te kloppen ploeg. De 2 andere landen in groep A zijn Duitsland en Chili. De Duitse vrouwen wonnen van Chili met 4-1.

WK vrouwen

Vreemd genoeg vindt het toernooi plaats in 2 landen tegelijk, die niet elkaars buren zijn: Nederland en Spanje. Zondag (19.30 uur) is Duitsland de volgende tegenstander.