Automobilist schept twee hardlopers bij halve marathon in Linschoten
i

Beeld ter illustratie: ANP

Automobilist schept twee hardlopers bij halve marathon in Linschoten

Bart van der Wijst • 21:04, 23-12-2023 / Laatste Update: 00:45, 05-01-2024

Bij de marathon van Linschoten zijn zaterdagmiddag twee hardlopers geschept door een auto. Dat schrijven het Algemeen Dagblad en RTV Utrecht. Het incident gebeurde bij de halve marathon. De hardlopers raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist is aangehouden.

Evert Dijkslag, voorzitter van de Linschotenloop, kent de precieze verwondingen niet, maar deelde wel een korte update over de hardlopers. "Ik hoor om mij heen dat zij ernstig letsel hebben opgelopen." Volgens de politie zijn de hardlopers wel bij bewustzijn.

Verkeersregelaar

Het ging fout bij de Engherzandweg. Dijkslag: "De automobilist wilde een parkeerterrein langs de route verlaten, precies op het moment dat de hardlopers langskwamen. Een verkeersregelaar legde aan de automobilist uit dat dit pas kon als alle deelnemers gepasseerd waren en de laatste loper voorbij was, maar dat is genegeerd. Die persoon is gaan rijden, en dat is niet goed afgelopen."

De politie zoekt uit of het opzettelijk gebeurde, of dat er een defect aan de auto was. Ondanks het ongeluk ging de loop wel door. "De hardlopers die de aanrijding zagen gebeuren, zijn verbouwereerd doorgerend", aldus Dijkslag. De mensen die meeliepen zijn opgevangen door de organisatie. "Het is ontzettend jammer, de domper overheerst", benadrukte de voorzitter.