Paul loopt marathon in pak gemaakt van honderden blikjes: 'Tijd voor biertje, het liefst uit blik'
Paul liep in een pak van blikjes de marathon. © Pro Shots & TikTok, beeldbewerking Sportnieuws.nl

Paul loopt marathon in pak gemaakt van honderden blikjes: 'Tijd voor biertje, het liefst uit blik'

10:33, 15-04-2024 / Laatste Update: 15:27, 15-04-2024

De Nederlandse Paul heeft zondag een prachtige prestatie neergezet tijdens de marathon van Rotterdam. Hij liep in een loodzwaar blikjespak om aandacht te vragen voor zwerfafval.

Paul haalde uiteindelijk de finish en deed dat niet eens als laatste. "Ik probeer niets extreems te doen, maar ik probeer te laten zien hoe makkelijk het is om iets positiefs te doen, tijdens een wandeling, tijdens een hardlooprondje. Ik heb een paar keer gewandeld, maar het meeste gelopen. Nu is het tijd voor een biertje. Als ik eerlijk ben, het liefst uit blik", grapte Paul na afloop van de marathon tegen RTV Rijnmond.

Zwerfafval

Tijdens de marathon van Rotterdam vroeg Paul aandacht voor zwerfafval en de bestrijding daarvan. Door de mensen langs de kant werd hij al de blikjesman of de statiegeldloper genoemd. Eerder liep hij ook al een halve marathon in Egmond aan Zee met hetzelfde pak. Tijdens de hardlooprondes die hij maakt, pakt hij onderweg blikjes op om deze op te ruimen. Van die blikjes heeft Paul het pak gemaakt dat hij in Rotterdam droeg.