🎥 | Nienke Brinkman ook in Amerika de snelste: atlete wint race met finish bergop

Trevor Wagener • 12:32, 18-09-2022 / Laatste Update: 16:59, 07-01-2024

Nienke Brinkman heeft in de Verenigde Staten de Pikes Peak Ascent gewonnen! Dat is een wedstrijd waarin de deelnemers ruim 20 kilometer bergop (!) lopen. Het stijgingspercentage is 11 procent.

Net onder de top van de Pikes Peak in Colorado kwam Brinkman als 1e aan in een wedstrijd uit de Golden Trail World Series. Brinkman finishte na 2 uur, 27 minuten en 26 seconden, niet ver van het parcoursrecord. De Zwitserse trailrunner Maud Mathys werd op ruim een minuut 2e.

Fenomeen

De 28-jarige oud-hockeyster Brinkman brak vorig jaar door als marathonloopster en pakte in augustus als 1e Nederlandse een medaille (brons) bij de EK in München.

VIDEO - Nienke Brinkman and Remi Bonnet Win Pikes Peak Ascent 🗻 Our video recap of the race start in Manitou Springs this morning. #GoldenTrailSeries 👉👉 https://t.co/XxKrFr3drO pic.twitter.com/Ee3oiCrf5x